Batı Yaka'da Yeni Gözaltılar

İşgal güçleri bu sabah (26 Ocak Salı) erken saatlerde Kudüs'te ve Batı Yaka'nın çeşitli bölgelerinde gerçekleştirdiği baskınlarda 4 Filistinliyi gözaltına aldı.  

Görüntülenme: 906 Tarih: 26 Ocak 2016 17:17
Batı Yaka'da Yeni Gözaltılar

İşgal rejiminden yayın yapan 0404 internet sitesi, işgal güçlerinin aranan dört Filistinliyi gözaltına aldığını ve gözaltına alınanlardan ikisinin işgalcilere yönelik direniş faaliyetlerine katılmakla suçlandığını bildirdi.

İşgal ordusuna yakınlığıyla bilinen sitenin haberinde ayrıca, gözaltıların Kalkiliya yakınlarındaki Azun ve Kefer Sulus ile Ramallah yakınlarındaki Beyt Sira ve Kudüs'ün kuzeyindeki Kalendiya Mülteci Kampı'nda gerçekleştirildiği ifade edildi.

İşgal güçlerinin Kefer Sulus köyünde 22 yaşındaki Hamdallah Abdulkadir'i, Azun beldesinde 19 yaşındaki Ahmed Yasin Anaya'yı, Kalendiya Mülteci Kampı'nda 21 yaşındaki Ahmed Munasıra'yı ve Beyt Sira beldesinde Musa Ebu Safiye'yi gözaltına aldığı bildirildi.

Kudüs İntifadası'nın başladığı geçen Ekim ayından bu yana işgal güçlerinin Batı Yaka ve Kudüs'te baskınlarını yoğunlaştırdığı ve baskın düzenlediği evlerde arama yaptığı belirtildi.

fiem

Yorumlar