Arap İnsan Hakları Örgütü Mısır'ı Refah Kapısını Açmaması Nedeniyle UCM'ye Şikayet Etti

Merkezi Londra'da bulunan Arap İnsan Hakları Örgütü, Rafah Kapısı'nı kapatan ve Gazze Şeridi sınırına deniz suyu pompalayan Mısır'ı Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne şikâyet etti.  

Görüntülenme: 1391 Tarih: 26 Ocak 2016 21:49
Arap İnsan Hakları Örgütü Mısır'ı Refah Kapısını Açmaması Nedeniyle UCM'ye Şikayet Etti

Örgüt, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, her iki suçun da UCM'nin yetki alanına giren insanlığa karşı işlenmiş suç ve savaş suçu seviyesine ulaştığını söyledi.

Açıklamada, UCM'de açılan davanın Rafah Kapısı kapalı tutularak Gazze Şeridi'nde insani felakete yol açılmasına ve sınıra deniz suyu pompalanarak gerçekleştirilen çevre felaketine son verilmesini ve sorumlularının yargılanarak cezalandırılmasını hedeflediği bildirildi.

Açıklamada ayrıca Gazze Şeridi halkının Haziran 2006'dan bu yana İsrail ve Mısır'ın uyguladığı abluka altında yaşadığı ve 3 Temmuz 2013'ten bu yana Abdülfettah Es-Sisi yönetimindeki Mısır rejiminin ablukayı ağırlaştırdığı ifade edildi.

İşgal altındaki Filistin topraklarında bulunan Birleşmiş Milletler İnsani İşler Ofisi'ne göre, Rafah Kapısı Ekim 2014'ten Ekim 2015'e kadar sadece 37 gün açıldı.

fiem

Yorumlar