Gazze'deki Sorunlardan Biri de Savaş Kalıntıları

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA), işgal ordusunun 2014 yazında Gazze Şeridi'ne açtığı savaşta atılan patlayıcıların kalıntılarından yüzde 75'inin henüz yok edilmediğini açıkladı.  

Görüntülenme: 1203 Tarih: 27 Ocak 2016 09:25
Gazze'deki Sorunlardan Biri de Savaş Kalıntıları

UNRWA tarafından dün akşam (26 Ocak Salı) yayınlanan raporda, 2014 yazında açılan savaşın üzerinden bir yıl geçmesine rağmen Gazze Şeridi'ndeki patlayıcı kalıntılarının sayısının 7 binden fazla olduğunun tahmin edildiği bildirildi.

Raporda, bugüne kadar kalıntıların sadece yüzde 30'unun yerinin tespit edilerek yok edilebildiği ve geriye kalan kalıntıların sivil halkın ve özellikle de çocukların hayatlarını tehdit ettiği ifade edildi.

Raporda ayrıca patlamamış savaş kalıntıları nedeniyle bugüne kadar Gazze Şeridi'nde 16 kişinin hayatını kaybettiği ve 38'i çocuk 90 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Gazze'deki İçişleri Bakanlığı'na bağlı patlayıcılar biriminin tahminlerine göre Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde 40 evin enkazının altında paylayıcı kalıntıları bulunuyor.

Yer üstünde bulunan 90 ton patlayıcı kalıntının imha edildiğini bildiren patlayıcılar birimi, yıkılan evlerin enkazları altında onlarca patlamamış bomba bulunduğunu ifade etti.

fiem

Yorumlar