Filistin Güvenlik Heyeti İle Siyonist Yetkililer Ne Görüşecek?

Fetih Hareketi Merkez Kurulu üyelerinden Muhammed İştiye, Filistin Yönetimi'nden bir güvenlik heyetiyle işgal rejiminden bir heyetin yakında bir görüşme gerçekleştirmesinin beklendiğini söyledi.  

Görüntülenme: 922 Tarih: 27 Ocak 2016 13:18
Filistin Güvenlik Heyeti İle Siyonist Yetkililer Ne Görüşecek?

Filistin'in Sesi Radyosu'na konuşan İştiye, işgal rejimi heyetiyle görüşecek Filistin heyetinde Genel İstihbarat birimi şefi Macid Ferec, Koruyucu Güvenlik birimi başkanı Ziyad Hubbu'r-Riyh ve Medeni İşler Heyeti Başkanı Bakan Hüseyin Eş-Şeyh'in yer aldığını açıkladı.

İştiye, heyetin İsrail tarafına işgal rejiminin imzalanan anlaşmalara uymamayı sürdürmesi halinde Filistin Yönetimi'nin FKÖ Merkez Kurulu kararlarını uygulamaya başlamak dahil başka seçeneklere başvuracağı mesajı vereceğini söyledi.

Gözlemciler ve aktivistler, Filistin heyetinin işgal rejimiyle müzakereleri yürüten siyasetçilerden değil güvenlik birimleri başkanlarından oluşmasına dikkat çekerek, bu durumun birçok soru işaretine yol açtığını ifade etti.

İşgal rejimi heyetiyle görüşecek Filistin heyetinde yer alan Genel İstihbarat birimi şefi Macid Ferec, Amerikan Defence News dergisine verdiği demeçte Kudüs İntifadası'nın başından bu yana işgalcileri hedef alan 200 eylem girişimini önlediklerini belirterek intifadayı bastırma çabalarıyla ve işgal güçleriyle yürütülen güvenlik koordinasyonuyla övünmüştü.

fiem

Yorumlar