Hamas Liderlerinden Hamdan BM Genel Sekreteri'ni Gazze İçin Pratik Adımlar Atmaya Davet Etti

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Mun'un Gazze Şeridi'ndeki insani şartların kötüye gittiği yönündeki açıklamasının geç kalmış doğru bir tespit olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 1369 Tarih: 27 Ocak 2016 11:36
Hamas Liderlerinden Hamdan BM Genel Sekreteri'ni Gazze İçin Pratik Adımlar Atmaya Davet Etti

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, dün akşam geç saatlerde BM Güvenlik Konseyi'nde düzenlenen Ortadoğu ile ilgili oturumda yaptığı konuşmada, Gazze Şeridi'nde insani şartların tehlikelerle dolu olduğunu belirterek, söz konusu şartların uzun vadede bölge barışı ve istikrarı için tehdit teşkil edeceğini ifade etti.
 
Hamas Hareketi Arap Ülkeleriyle İlişkiler sorumlusu Usame Hamdan, Quds Press Haber Ajansı'na konuyla ilgili yaptığı açıklamada, BM Genel Sekreteri'ni Gazze Şeridi'ne abluka uygulayan çevrelere daha net bir şekilde işaret etmeye çağırdı.
 
Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukanın siyasi bir karar olduğuna işaret eden Hamdan, ablukanın amacının direnişi ortadan kaldırarak Filistin davasını yok etmek olduğuna dikkat çekti.
 
Hamdan, Ban Ki-mun'dan Gazze Şeridi'nin durumu hakkında açıklamalarla yetinmemesini ve başta bir insani yardım kafilesiyle birlikte Gazze'yi ziyaret olmak üzere pratik adımlar atmasını istedi.
İSLAMİANALİZ

Yorumlar