İşgal devleti İç Güvenlik Bakanı Gilad Erdan'dan BDS İtirafı

İşgal devleti İç Güvenlik Bakanı Gilad Erdan, İsrail'in BDS Hareketi ile mücadele etmek için ve sosyal medyada "potansiyel teröristler" hakkında istihbarat toplamak için teknolojiye daha fazla yatırım yapacağını belirtti.  

Görüntülenme: 1282 Tarih: 28 Ocak 2016 11:38
İşgal devleti İç Güvenlik Bakanı Gilad Erdan'dan BDS İtirafı

The Jerusalem Post'un verdiği habere göre: Tel Aviv'de düzenlenen üçüncü yıllık siber-teknoloji toplantısında konuşan Erdan, İsrail'in siber teknolojisini İsrail'i gayrı meşru olarak gören "İsrail'e karşı Boykot ve Yaptırım Hareketi - BDS" ile mücadelede kullanması gerektiğini belirtti.
 
Toplantı, BDS ile mücadele için siber teknoloji kullanımını teşvik eden Adam Milstein başkanlığındaki İsrail-Amerikan konseyi tarafından organize edildi. Milstein BDS Hareketini İsrail'e karşı "varoluşsal tehdit" olarak nitelendirdi. 
 
Erdan, İsrail'in mevcut terör dalgasının İsrail'i yeni bir tehdide karşı mücadele etmekte zorladığını söyledi ve şöyle devam etti: "Terör direk olarak terörist yapılardan geldiği zaman İsrail bunlarla nasıl mücadele edeceğini çok iyi biliyor ancak bugün hem Filistin televizyonlarında, hem de sosyal medyada ciddi bir tahrik var. Sokağa çıktığımız zaman kendimizi yüzlerce potansiyel saldırganla karşı karşıya buluyoruz." 
 
Erdan sözlerine şunları ekledi: "İsrail bu tür saldırganların nasıl hareket ettiğini ve nasıl tedbirler alınabileceğini öğrendi. Saldırganların eylem düzenlemeden önce Facebook'ta profil resimlerini değiştirdiklerini, vasiyetlerini yazdıklarını ve aileleriyle arkadaşlarını bilgilendirdiklerini öğrendik. İsrail hükümeti bu yüzden sosyal medyadan istihbarat toplayabilmek ve potansiyel saldırıları önlemek için teknolojiye daha fazla yatırım yapmalı".
İSLAMİANALİZ

Yorumlar