Haniye Ateşkesin Ne Anlama Geldiğini Açıkladı

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim Başkanı Yardımcısı İsmail Heniyye, Kassam Tugayları’nın Gazze’yi savunmak ve burayı bütün Filistin’i özgürleştirmenin hareket noktası haline getirmek için tünel kazdığını söyledi.  

Görüntülenme: 1327 Tarih: 29 Ocak 2016 03:19
Haniye Ateşkesin Ne Anlama Geldiğini Açıkladı

Gazze’de dün şehit olan yedi Kassam mücahidinin cenaze namazının kılınacağı El-Umeri Camiinden hutbe veren eski Başbakan Heniyye, “Gazze’nin doğusundaki kahramanlar yerin altında tüneller inşa ederken, güneyindeki kahramanlar füze denemesi yapıyorlar” dedi.

Gazze’nin bugün (29 Ocak Cuma), yerin altında tüneller kazan ve bununla özgürlük yolunu hazırlayan kahraman şehitlerini uğurladığın hatırlatan Hamas lideri Heniyye, ateşkesin istirahat ve uyku olmadığını, aksine işgalci İsrail ile gelecekte yapılacak savaşlara hazırlık olduğunu ifade etti.

Heniyye’nin hutbede verdiği mesajların satır başları ise şöyleydi:

-Savaş, kuşatma ve komplolara rağmen Gazze halkının ortaya koyduğu tablo neticesinde Allah’ın izniyle iç cephe tam bir bütünlük arz ediyor.

-Gazze, askeri okullarda okutulan Vietnam tünellerinin iki katı tünel kazdı.

-Kassam Tugayları Gazze’nin etrafına tünelleri halkını korumak, Aksa’yı ve kutsal mekânları kurtarmak için kazıyor.

-Kassam mücahitleri hazırlık savaşının şehitleridir. Kassam yerin altında ve üstünde, denizde ve karada çalışmalarını sürdürüyor. Kutsal mekânlar özgürleşmeden bu hazırlık durmayacaktır.

-Şehitleri uğurlamaya gelen bu mahşeri kalabalık direniş için yapılmış en büyük referandumdur.

-Makam ve mevki istemiyoruz. Biz özgürlük ve vatan istiyoruz.

-Gazze birçok zaaf ve sıkıntının üstesinden gelmiştir.

fiem

Yorumlar