Kudüs İntifadası'nın 121. Gününde Çıkan Çatışmalarda 76 Kişi Yaralandı

Kudüs İntifadası'nın 121’inci gününde Gazze Şeridi sınırıyla işgal altındaki Batı Yaka ve Kudüs’te işgal askerleriyle çıkan çatışmalarda 76 Filistinlinin yaralandığı belirtildi.  

Görüntülenme: 1043 Tarih: 30 Ocak 2016 19:38
Kudüs İntifadası'nın 121. Gününde Çıkan Çatışmalarda 76 Kişi Yaralandı

Dün Gazze’nin doğu kesiminde yer alan Nahıl Uz, kuzeyinde yer alan Beyt Hanun sınır kapısı ve orta bölgesinin doğu tarafındaki Bureyc Mülteci Kampı'nın doğusunda işgal güçleriyle yaşanan çatışmalarda biri ağır 7 kişi yaralandı.
 
İşgal altındaki Kudüs şehrinde üç, Ramallah şehrinde üç, Beythalim’de üç, El-Halil, Kalkiliya ve Selfit şehirlerinde ise bir temas noktasında işgal güçleriyle çıkan şiddetli çatışmalarda 69 kişi değişik yerlerinden yaralandı.
 
Filistin Kızılay Derneği tarafından yapılan açıklamada dün gece geç saatlere kadar süren çatışmalarda yaralanan 69 kişiden ikisinin gerçek mermi ve 19’unun plastik mermi ile yaralandığı, 47’sinin ise atılan gazlar nedeniyle etkilendikleri ifade edildi.

Kudüs’ün El-İseviyye köyüne baskın yapan işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çıkan çatışmalarda da gençlerin işgal askerlerine ait araca yanıcı madde atmaları sonucu bir askerin yaralandığı belirtildi. 

fiem

Yorumlar