Cihad Taha:''İntifada Asla Durmayacak.''

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın Lübnan kolu, üç gün önce şehit olan El-Kassam Tugayları'na mensup 7 mücahit için yapılacak taziyeleri kabul etmek için Lübnan’da taziye çadırı kurdu.  

Görüntülenme: 1300 Tarih: 30 Ocak 2016 13:05
Cihad Taha:''İntifada Asla Durmayacak.''

Hamas’ın taziye çadırına Lübnan’ın tanınmış âlimleri, hareket liderleri, mensupları, siyasiler, kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile resmi ve sivil düzeyde birçok şahsiyetin yanında Filistinli ve Lübnanlı birçok vatandaş da iştirak etti.

Taziyede söz alan Hamas Siyasi Birimi üyelerinden Cihad Taha, Filistin halkına her türlü zulüm ve tecavüzü revâ gören işgalciye karşı yerin altında ve yerin üstünde direnişi her türlü araçla sürdüreceklerini belirtti.

Taha yaptığı konuşmada, işgalci İsrail’e karşı direniş etrafında birleşmek gerektiğini hatırlatarak, Mescidi Aksa için başlayan intifadanın ise her türlü engellemelere rağmen asla durmayacağını ifade etti.

Hava koşulları nedeniyle hasar gören bir tüneli onarırken tünelin çökmesi sonucu El-Kassam Tugayları üyesi 7 mücahidi şehit oldu. Şehitler dün Gazze’de çeyrek milyon insan tarafından son yolculuklarına uğurlandı.

fiem

Yorumlar