İtalyan Akademisyenler de Siyonist İsrail'e Boykot Çağrısı Yaptı

İtalya'da çok sayıda akademisyen İsrail üniversitelerine boykot çağrısında bulunan bir imza kampanyası başlattı, dilekçede üniversitelerin işgalde ve Filistinlilere karşı uygulanan baskıda pay sahibi oldukları bu yüzden bu kurumların boykot edilmesi gerektiği belirtildi. 

Görüntülenme: 1474 Tarih: 30 Ocak 2016 09:11
İtalyan Akademisyenler de Siyonist İsrail'e Boykot Çağrısı Yaptı

Çarşamba günü İsrail'e karşı Boykot ve Yaptırım Hareketi (BDS) öncülüğünde yayımlanan dilekçede İtalya'daki 50 farklı üniversiteden 170 akademisyenin imzası bulunuyor. 
 
Dilekçede şu ifadelere yer verildi: "İsrail üniversiteleri askeri araştırmalara ve İsrail tarafından Filistinlilere karşı kullanılmak üzere silah geliştirilmesine destek vermektedir. Bu üniversiteler ordu faaliyetlerinde, hak ihlallerinde ve Filistin'in işgalinde açıkça pay sahibidir."
 
Dilekçede Hayfa'da bulunan ve "Technion" olarak bilinen İsrail Teknoloji Enstitüsü'ne de geniş yer ayrıldı. Technion'un silah teknolojisine ve askeri araştırmalara çok geniş çapta destek sunduğuna, Technion tarafından üretilen ekipmanların 2006'da Lübnan'a karşı, 2008, 2009 ve 2014'te de Gazze'de kullanıldığına yer verildi. 
 
Öte yandan İşgal rejimi tarafından kulanılan insansız hava uçaklarının, uzaktan kontrollü araçların ve Filistinlilerin evlerinin yıkılmasında kullanılan buldozerlerin de bu üniversiteler tarafından geliştirildiğine dikkat çekildi.
İSLAMİANALİZ

Yorumlar