Sami Ebu Zuhri:''İtalyan Akademisyenlerin Tutumunu Takdirle Karşılıyoruz.''

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Filistin halkına zulmeden ve Filistin halkını sindirmek için orantısız güç kullanan işgal ordusunun elindeki silahları geliştirmede rol aldıkları için işgal rejimindeki üniversitelerin boykot edilmesini isteyen 168 İtalyan akademisyenin tutumunu takdirle karşıladıklarını belirtti.  

Görüntülenme: 1184 Tarih: 30 Ocak 2016 18:07
Sami Ebu Zuhri:''İtalyan Akademisyenlerin Tutumunu Takdirle Karşılıyoruz.''

Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri tarafından yapılan ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan basın açıklamasında, 168 akademisyenin hazırladığı belgenin Filistin halkına yönelik cinayetlerine devam eden işgalci İsrail rejiminin yaşadığı yalnızlığı yansıttığı ifade edildi.
 
Hamas sözcüsü yaptığı açıklamanın devamında, işgalcinin cinayetlerine son vermesi için bu tür insani ve siyasi tutumları sürdürme çağrısında bulundu.

İşgal rejimi, Filistin halkına yönelik cinayetleri nedeniyle Avrupa'da ve Amerika’da ciddi bir akademik boykotla karşı karşıya. Bu ülkelerde yaşayan Filistinlilerle insan hakları aktivistlerinin çabaları sonucu birçok üniversite işgal rejimindeki üniversitelerle ortak çalışmalarını askıya aldı.

fiem

Yorumlar