Hamas, Profesör Abdüssettar Kasım'ın Fetih Tarafından Yıpratılmasına İtiraz Etti

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Fetih Hareketi'ni Filistinli liderleri ve entelektüelleri hedef alan "baltacılık politikası"ndan vazgeçmeye davet etti.  

Görüntülenme: 1108 Tarih: 31 Ocak 2016 02:06
Hamas, Profesör Abdüssettar Kasım'ın Fetih Tarafından Yıpratılmasına İtiraz Etti

Hamas sözcülerinden Sami Ebu Zuhri dün akşam (30 Ocak Cumartesi) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride Ebu Zuhri, Fetih Hareketi'nin Filistinli akademisyen ve siyasi bilimler uzmanı Profesör Abdüssettar Kasım aleyhine başlattığı kışkırtma kampanyasını kınadı.

Profesör Abdüssettar Kasım'ı hedef alan kampanyanın siyasi çöküş halini yansıttığını ifade eden Ebu Zuhri, Hamas Hareketi'nin yazar ve akademisyen Kasım'ın yanında olduğunu söyledi.

Kasım, Batı Yaka'da işgal güçleriyle yürütülen güvenlik koordinasyonunu eleştirdiği ve işgal rejimiyle işbirliği yapanlar hakkında Filistin Kurtuluş Örgütü devrim kanununun uygulanmasını istediği için Fetih liderlerinin ve Filistin Yönetimi yetkililerinin hedefi haline geldi.

Profesör Abdüssettar Kasım, güvenlik koordinasyonunu ve yolsuzlukları eleştirdiği için daha önce de gözaltına alınmış ve yargılanmış, Fetih Hareketi yanlılarının ve güvenlik birimlerinin saldırısına maruz kalmıştı.

fiem

Yorumlar