Abbas Yönetimi Batı Yaka'da Direnişi Bastırmak İçin Tutuklama Yapıyor

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistin Yönetimi'ne bağlı güvenlik birimlerinin Batı Yaka'da siyasi görüşleri nedeniyle iki kişiyi gözaltına aldığını ve birçok kişiyi de hukuksuz yere cezaevinde tutmayı sürdürdüğünü açıkladı.  

Görüntülenme: 1007 Tarih: 01 Şubat 2016 05:36
Abbas Yönetimi Batı Yaka'da Direnişi Bastırmak İçin Tutuklama Yapıyor

Hamas Hareketi Batı Yaka Teşkilatı bugün (1 Şubat Pazartesi) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan bildiride, Cenin'deki Koruyucu Güvenlik biriminin Caba' beldesi sakinlerinden 22 yaşındaki Muhammed Alavine isimli genci evine baskın düzenleyerek gözaltına aldığı ifade edildi.

Alavine'nin daha önce de siyasi nedenlerle birkaç kez gözaltına alındığı ve Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin iki aydır peşinde olduğu bildirildi.

Koruyucu Güvenlik birimi Kalkiliya'da da İmatin beldesi sakinlerinden 31 yaşındaki eski esir Cafer Yusuf Ğanim'i gözaltına aldı. Ğanim'in işgal zindanlarından yaklaşık bir ay önce serbest bırakıldığı ve Filistin Yönetimi'ne bağlı Genel İstihbarat birimince bir hafta önce ifade vermeye çağrıldığı öğrenildi.

Bildiride ayrıca, Koruyucu Güvenlik biriminin eski esirlerden Ahmed Senife'yi 70 gündür ve Nablus'ta da eski esir Hamza El-Amudi'yi 18 gündür gözaltında tuttuğuna dikkat çekildi.

fiem

Yorumlar