Hamas'ın Batı Yaka'daki Liderlerinden Nezih Ebu Avn'dan Filistinli Gruplara Çağrı

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın Batı Yaka'daki liderlerinden Nezih Ebu Avn, Filistin halkından ve direniş gruplarından 70 gündür açlık grevinde olan esir gazeteci Muhammed El-Gig'in hayatını kurtarmak için acilen müdahalede bulunmalarını istedi.  

Görüntülenme: 1248 Tarih: 03 Şubat 2016 00:55
Hamas'ın Batı Yaka'daki Liderlerinden Nezih Ebu Avn'dan Filistinli Gruplara Çağrı

Ebu Avn, dün akşam (2 Şubat Salı) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Filistinli esir gazetecinin önünde iki seçenek olduğunu, ya idari hapis cezası uygulamasına karşı kendisi ve esirler adına tarihi bir zafer kazanacağını veya şehit olacağını, bundan diğer esirlerin de etkileneceğini ve bedelini işgal yönetiminin ödeyeceğini söyledi.

Hamas Hareketi Esirler Yüksek Komitesi'nin El-Gig'in şehit olması halinde işgal zindanlarında eylem başlatacakları tehdidine de değinen Ebu Avn, bu tehditlerin büyük etkisi olduğunu ve fiile dönüşeceğini, zindanlarda sükûneti sağlamaya çalışan işgal rejiminin çabalarına zarar vereceğini ifade etti.

Hamas Hareketi Esirler Yüksek Komitesi'nin tehdidinin açlık grevi günlerine nazaran geç geldiğini bildiren Ebu Avn, buna rağmen cezaevleri idaresinin tehdidi ciddiye alacağını belirtti.

Hamas lideri, açlık grevi eylemlerinin uluslararası platformlarda insan haklarına saygılı olduğunu iddia eden işgal rejiminin imajına zarar verdiğine dikkat çekti.

fiem

Yorumlar