ABD, Gazze'deki Tünellerin Bulunması İçin Siyonist İsrail'e 100 Milyon Dolar Verdi

İşgal rejimi radyosu, Gazze Şeridi sınırındaki tünelleri tespit edip ortaya çıkarmak için işgal yönetiminin başlattığı projeye Amerika'nın 100 milyon dolarla katkıda bulunacağını bildirdi.  

Görüntülenme: 1175 Tarih: 03 Şubat 2016 08:13
ABD, Gazze'deki Tünellerin  Bulunması İçin Siyonist İsrail'e 100 Milyon Dolar Verdi

İşgal radyosu, İsrail Savunma Bakanlığı'ndaki siyaset ve güvenlik birimi başkanı Amus Gilad'a dayanarak verdiği bilgide, Washington ve Tel Aviv arasındaki ortak teknolojik proje kapsamında sağlanacak yardımın Gazze Şeridi'nden 1948'de işgal edilen Filistin toprakları yönünde kazılmış tünelleri ortaya çıkarmayı hedeflediği ifade edildi.

Bu arada, Gazze Şeridi sınırına yakın yerleşkelerde yaşayan Yahudi yerleşimcilerin tünel kazılması sesleri işittiklerine dair şikâyetlerinin araştırıldığı ve şu ana kadar herhangi bir tünel bulunmadığı belirtildi.

İşgal rejiminden yayın yapan Walla sitesinin bildirdiğine göre, Eşkol Bölge Konseyi Başkanı Gadi Yarkuni, yerleşkeler altındaki tünellerin oluşturduğu tehditle ilgili işgal ordusuyla sürekli iletişim halinde olduklarını söyledi.

Yerleşimcilerin konuyla ilgili her şikâyetini ciddiye aldıklarını ifade eden Yarkuni, şikâyetlerin anında işgal ordusuna bildirildiğini ve işgal güçlerinin gelip tünel araması yaptığını açıkladı.

fiem

Yorumlar