İsmail Haniye Gazze'deki Tünellerin Önemini Açıkladı (VİDEO)

Hamas Hareketi Siyasi Büro Şefi Yardımcısı İsmail Haniyye, 29 Ocak 2016 tarihli Cuma hutbesinde geçtiğimiz hafta Gazze’de yaşanan ve 7 Kassam mücahidinin şehadetine sebep olan tünel faciasına atıfla şu açıklamaları yaptı: 

Görüntülenme: 1686 Tarih: 03 Şubat 2016 16:20
İsmail Haniye Gazze'deki Tünellerin  Önemini Açıkladı (VİDEO)

“Mücahitlerimizin düşmana karşı kurduğu tuzaklardan biri olan tüneller, bizim en güçlü silahlarımızdan biri. Zafere giden yolda hayati rol oynayan bu tüneller sayesinde mücahitlerimiz Siyonist düşmanı şaşkına çeviren Nahal Oz operasyonunu başarıyla gerçekleştirdi. Yine bu tüneller sayesinde (halen Kassam Tugaylarının elinde esir olarak tutulan Siyonist asker) Oron Şaul’u yakaladılar. Bu tüneller, savaşçılarımıza düşman saflarının arkasına sızma imkanı oluşturuyor. Askeri sözcümüz, yaptığı bir konuşmada “operasyonları düzenleyen mücahitlerin bu tüneller sayesinde başarıya ulaştıktan sonra güvenli bir şekilde geri dönüş yaptıklarını ve sağ salim karargahlarına vardıklarını“ açıklamıştı. (Gazze’nin doğusu ve batısı, her biri kendi alanında uzmanlaşmış kahramanlarla dolu) İşte Gazze’nin doğusunda, yeraltında destan yazan tünel kahramanları var. Yeraltındaki her türlü engeli aşarak kayaları yerinden söken kazı kahramanları. Öte yandan Gazze’nin batısındaki kahramanlar ise her gün yeni bir roketin deneme atışını gerçekleştiriyorlar. Bütün bu hazırlıklar, yeraltı tünellerindeki hazırlıklar, gökyüzünde boşlukta süzülen füzeler, denizde ve diğer alanlarda sürdürülen hazırlıkların tamamı, bu daimi ve sürekli hazırlık hali aynı zamanda bütünüyle Filistin’e, Kudüs’e, el-Aksa’ya ve İntifada’ya adanmış birer bedeldir.”

Öte yandan Kassam Tugayları tarafından yayınlanan bir videoda görüntüler eşliğinde sunulan ses kaydından şu ifadeler yer aldı:

“Kahraman savaşçılarımızın azim ve kararlılığının yanı sıra halkımızın imkansızlıklar içinde olmasına rağmen düşman karşısında takındığı izzetli ve güçlü irade sayesinde hazırlanan tüneller, işgalciye karşı verilen savaşta ustaca kullanılan stratejik bir silah haline geldi. Diğer taraftan abluka altında acı ve yokluk çeken Gazze için adeta birer hayat damarı vazifesi gördüler. Tünellerin stratejik önemi, son yılların savaş dönemlerindeki etkileri kapsamında işgalcilere vurulan darbeler ile daha bir gün yüzüne çıkmış oldu. İşte bu stratejik üstünlük sağlayan etkin silahtan söz ederken gece gündüz demeden, yağmur çamur dinlemeden her türlü şartta bu silahı hazırlamak için çaba gösteren adı bilinmez kahramanları hatırlamamız gerekiyor. Bazıları, zafere giden bu yolda şehadete ererek direniş ve özgürlük yolunda en büyük adımı attılar.”

Konuşmaların videosu şöyle:

 

 

 
İSLAMİANALİZ

Yorumlar