Siyonist Güçlerin Kabatya Beldesi'nde Şehitlerin Evlerine Baskın Yapması Sonucu Çatışma Çıktı(VİDEO)

İşgal güçlerinin Cenin'e bağlı Kabatya beldesinde birkaç saattir düzenlediği baskınlar nedeniyle gerginliğin yükseldiği ve çatışmaların yoğunlaştığı bildirildi.  

Görüntülenme: 1078 Tarih: 04 Şubat 2016 06:04
Siyonist Güçlerin  Kabatya Beldesi'nde Şehitlerin Evlerine Baskın Yapması Sonucu Çatışma Çıktı(VİDEO)

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Cebel Ed-Demani bölgesi başta olmak üzere işgal güçleriyle yaşanan çatışmalarda Filistinli bir genç ayağından kurşunla yaralandı. Gençlerin yolları kapatarak işgal güçlerine taş attığı ifade edildi.

İşgal güçlerinin dün Kudüs'te gerçekleştirdikleri eylemin ardından şehit edilen gençlerin evleri başta olmak üzere ondan fazla eve baskın düzenleyerek eşyaları tahrip ettiği bildirildi.

İşgal güçleri, bu sabah (4 Şubat Perşembe) saat 04:00'te Kabatya beldesine baskın düzenleyerek Kudüs eylemini gerçekleştiren üç gencin evlerini yıkma tehdidinde bulundu.

Kaynaklar, işgal güçlerinin şehitlerin ailelerine ve akrabalarına ait evlere baskın düzenleyerek arama yaptığını ve evlerin altını üstüne getirdiğini, ev sakinlerini sorguya çektiğini bildirdi.

İşgal güçlerinin belde girişini buldozerlerle kapattığı ve giriş-çıkışa izin vermediği, Netanyahu'nun direktifi doğrultusunda beldeyi kuşatma altına aldığı ifade edildi.

Beldede çatışmaların devam ettiği ve Cenin'deki hastanelere şu ana kadar biri ağır altı yaralının nakledildiği belirtildi.
 
 

FİEM

Yorumlar