Şehit Ebu Hudayr'ın Katillerine Verilen Ceza Açıklandı

İşgal rejimine ait Kudüs Merkez Mahkemesi, Filistinli Muhammed Ebu Hudayr isimli çocuğun kaçırıldıktan sonra yakılarak öldürülmesi olayına karışan 17 yaşındaki Yahudi yerleşimciyi müebbet hapisle cezalandırırken, cinayette ikinci dereceden suçlu bulduğu 16 yaşındaki diğer bir zanlıya ise 21 yıl hapis cezası verdi.  

Görüntülenme: 836 Tarih: 04 Şubat 2016 02:48
Şehit Ebu Hudayr'ın Katillerine Verilen Ceza Açıklandı

Mahkeme, bugün (4 Şubat Perşembe) yapılan karar duruşmasında, 18 yaşından küçük oldukları için isimleri açıklanmayan zanlılardan 17 yaşında olanı birinci dereceden suçlu bularak ömür boyu hapse ve 30 bin şikel para cezasına mahkûm etti.

Şehit Ebu Hudayr'ın avukatı Mühenned Cebbara, duruşma sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, mahkeme heyetinin ayrıca her iki zanlının Ebu Hudayr ailesine 60 bin lira ve kaçırılmaya çalışılan diğer çocuğun ailesi Zelum ailesine de 10 bin şikel tazminat ödemesine karar verdiğini söyledi.

Filistinli Muhammed Ebu Hudayr isimli çocuk Temmuz 2014'te Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırıldıktan sonra üzerine benzin dökülerek diri diri yakılarak şehit edilmişti.

Şehit Ebu Hudayr'ın babası, kararın açıklanması sonrası yaptığı açıklamada, kararın hafifletilmiş olduğunu ve kabul edilemez olduğunu belirterek, Filistinli direnişçilerin evinin yıkıldığı gibi canilerin evlerinin de yıkılması gerektiğini ifade etti.

Bu arada, cinayetin 30 yaşındaki baş zanlısı akli dengesinin yerinde olmadığını öne sürdüğü için hakkında verilecek karar öncesi akıl sağlığıyla ilgili hastane raporunun beklendiği belirtildi.

fiem

Yorumlar