Filistinli Esir Gazeteci Muhammed El Gig Açlık Grevine Devam Ediyor

Siyonist işgal rejiminin haksız yere kendisini zindana atmasını ve hiçbir suçlama olmadan idari cezalarla kendisini içerde tutmasını protesto etmek için açlık eylemine başlayan ve sağlık durumu iyice bozulan Filistinli gazetece Muhammed El-Gig özgürlüğe kavuşmadan açlık eylemine son vermeyeceğini söyledi. 

Görüntülenme: 1742 Tarih: 05 Şubat 2016 07:15
Filistinli Esir Gazeteci Muhammed El Gig Açlık Grevine Devam Ediyor

Muhabir olarak çalıştığı El-Mecd Televizyonuna telefonla bağlanan El-Gig “Özgürlüğüme kavuşmadan açlık grevini bırakmayacağım” diyerek, zulme karşı zafer kazanacağına inandığını söyledi.

Suudi Arabistan’dan yayın yapan El-Mecd Televizyonu, İsrail Yüksek Mahkemesinin El-Gig’in idari cezasını askıya alması üzerine Arap vekillerle avukatların El-Ufule Hastanesinde bulunan gazeteci El-Gig’e yaptıkları ziyarette kendisiyle iletişim kurdu. Televizyona konuşan El-Gig, kendisine verilen büyük destekten ötürü müteşekkir olduğunu belirterek, önce Allah’ın yardımı ardından gazeteci arkadaşlarının, ikinci evi olan kanalın ve İslam ümmetinin verdiği destekle direnişini sürdürdüğünü ifade etti.

İsrail mahkemesinin aldığı kararın adil davasına gösterilen dayanışma ve desteği kırmayı amaçladığını söyleyen El-Gig, Allah’ın izniyle bu zulme karşı galip geleceğini kaydetti.

İsrail Yüksek Mahkemesi, idari hapis cezasını protesto için 72 gündür açlık grevi eylemini sürdüren Filistinli esir gazeteci Muhammed El-Gig'in idari hapis cezasını dün (4 Şubat Perşembe) askıya aldı.

Mahkeme, El-Gig'in tedavi için bir süre daha halen yatmakta olduğu El-Ufule Hastanesi'nde kalmasına karar verdi. El-Gig'in ailesinin Filistinli gazeteciyi hastanede ziyaret etmesine izin verileceği ifade edildi.
fiem

Yorumlar