İşgal Güçleri Batı Yaka’da 6 Filistinli Genci Tutukladı

Filistinli gençleri sindirmek, başlattıkları intifadayı bastırmak, iradelerini kırmak ve gözlerini korkutmak için baskınlarını sürdüren işgal güçleri Batı Yaka’nın değişik noktalarıyla Kudüs’te yaptıkları baskınlarda 6 genci tutukladılar.  

Görüntülenme: 618 Tarih: 05 Şubat 2016 17:49
İşgal Güçleri Batı Yaka’da 6 Filistinli Genci Tutukladı

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin verdiği bilgiye göre, işgal güçleri Hassan Muhyiddin (20) isimli Filistinli genci Nablus’un doğusunda bulunan Halk Konutları Mahallesindeki evine girerken gözaltına alıp bilinmeye bir yere götürdüler.

Tutuklanan gencin kardeşi Muaz verdiği bilgide, onlarca işgal askerinin evlerini kuşatıp içeri girdiklerini, evde terör estirdikten sonra aile bireylerinin kimliklerini teker teker kontrol ettiklerini, bu sırada eve gelen abisini de tutuklayıp götürdüklerini söyledi.

Muhabirimizin verdiği bilgiye göre işgal güçleri Nablus’ta Muhammed Semaru ile Şakir Et-Tertir’i de Asker Bölgesinde tutukladılar.

Aynı şekilde Ramallah ve Kudüs’te de operasyonlar yapan işgal güçleri Enes Bergusi ile Tarık Eş-Şeyh ile Cihad Hamidan’ı tutukladılar.

Diğer taraftan Nablus’ta Emced Alyevi’nin evini basan işgal güçleri, birkaç ay öce Beyt Furik’te meydana gelen eylemle ilişkisi olduğu iddiasıyla evi yıkacaklarını söylediler.

Aynı şekilde yine Nablus’ta esir Zeyd Amir’in evine de baskın yapan işgal güçleri, eylemlerle ilişkileri oldukları iddiasıyla evlerinin yıkılacağı tebligatı yaptılar.

Hatırlanacağı üzere işgal güçleri aynı gerekçeyle ailenin Ed-Dahiya’daki evini de yıkmıştı.

Bugün sabah erken saatlerde El-Halil’de şehit İhab ve Abdurrahman Mesudi’nin evlerini basan işgal güçleri evin altını üstüne getirdiler.

Kudüs’ün kuzeyinde yer alan Kalendiya Mülteci Kampına giren işgal güçleri şehit Ömer Assam ile Anan Ebu Habse’nin evlerini basıp ev sakinlerine evlerinin yıkılacağını ilettiler.

Yorumlar