El-Bataş: İntifada Filistin Halkını ve Toprağını Korumak İçin Başlatıldı

Filistin’de faaliyet gösteren İslamî Cihad Hareketi liderlerinden Halid El-Bataş, Kudüs İntifadası’nın Filistin’deki hak, toprak ve akideyi korumak için başlatıldığını söyledi.  

Görüntülenme: 802 Tarih: 05 Şubat 2016 09:09
El-Bataş: İntifada Filistin Halkını ve Toprağını Korumak İçin Başlatıldı

İslami Cihad hareketinin intifada ve işgal rejimi zindanlarında açlık eylemini sürdüren gazeteci Muhammed El-Gig ile dayanışmak için Gazze’nin Beytlahiye bölgesinde düzenlediği etkinlikte konuşan El-Bataş, “esirlerin iradesini güçlendirecek ulusal bir strateji ortaya koymak gerekir. Onlara karşı hepimizin sorumluluğu var. Onları serbest bıraktırıncaya kadar çalışmak gerekir” dedi.

Direnişin Filistinli esirleri yeni esir takaslarıyla kurtarması gerektiğini belirten El-Bataş, düşmanla esirleri değiş tokuş yapma siyasetinin esas alınmasını isteyerek, Filistinlilerin esir alınmasına karşılık direniş güçlerinin de işgalcileri esir alıp bunlara karşılık Filistinli esirleri serbest bıraktırması gerektiğini ifade etti.

Gazze’ye karşı yeni saldırılar konusunda işgal rejimini uyaran El-Bataş, böyle bir saldırı durumunda direniş güçlerinin var güçleriyle karşı duracağını, halkla toprağı koruyacağını söyledi.

Yorumlar