Siyonist Örgüt 28 Köyün Kudüs’ten Koparılmasını İstedi

“Yahudi Kudüs’ü Kurtarma” örgütü Doğu Kudüs’e bağlı 28 köyü Kudüs’ten koparmak için bu köylerin bulunduğu bölgelere ayırım duvarı inşa edilmesini istedi.  

Görüntülenme: 1668 Tarih: 05 Şubat 2016 20:47
Siyonist Örgüt 28 Köyün Kudüs’ten Koparılmasını İstedi

İşgal rejiminde yayınlanan Maariv gazetesi konuyla ilgili verdiği haberde, işgal rejimi parlamentosu Knesset üyesi ve eski bakan Haim Ramon liderliğinde kurulan ve birkaç vekilin yanında bazı komutan ve siyasilerin de destek verdiği bir örgütün kuruluşundan bahsedildiğini yazdı.

Gazete, yeni kurulan örgütün Kudüs’ün Yahudileştirilmesi için çalışacağını belirterek, 1967 yılında yaşanan savaşın ardından Kudüs’e bağlanan 28 köyün Kudüs ile ilişkilerinin koparılması için gayret göstereceğini, örgüt üyelerinin bu köylerin Şufat Mülteci Kampı, Cebelu’l-Mukebber ve Sur Bahir gibi olduklarını ve hiçbiri zaman Kudüs’ün bir parçası olmadıklarını savunduklarını ifade etti.

Kurulan yeni örgütün hiçbir siyasi partiyle ilişkisinin olmadığına dikkat çeken gazete, Yahudi Kudüs’ün Kurtarılması sloganıyla yola çıkan hareketin bu noktada kamuoyu oluşturmaya çalıştığını kaydetti.

Gazete, örgütün savunduğu gibi 28 köyün Kudüs’ten koparılması halinde Kudüs nüfusunun %80’inin Yahudi, %20’sinin ise Filistinlilerden oluşacağını hatırlattı.

Siyonist örgüt daha çok Kudüs’ün demografik yapısıyla ilgileniyor. Amacına ulaşırsa Kudüs’ün Yahudileştirilmesi için büyük bir adım atılması yanında, bu köyler Batı Yaka köyleri gibi muamele görecek ve işgal hükümeti sağlık ve eğitim alanında yaptığı 2-3 milyar Şikellik bir yükten kurtulmuş olacak.

Yorumlar