İntifadanın Cuma Bilançosu: 1 Şehit, 96 Yaralı

Siyonist işgal rejiminin Aksa’ya yönelik kirli planlarına karşı intifada başlatan Filistinli gençlerin dün bir çok noktada sürdürdükleri direnişlerinde işgal güçlerinin sert müdahaleleri nedeniyle 1 kişi şehit oldu, onlarca kişi de yaralandı.  

Görüntülenme: 973 Tarih: 06 Şubat 2016 04:12
İntifadanın Cuma Bilançosu: 1 Şehit, 96 Yaralı

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada işgal güçlerinin dün El-Halil’de Heysem İsmail El-Bu’yu (17) şehit ettiği belirtildi.
 
Filistin Kızılay Teşkilatı tarafından yapılan açıklamada, dün Kabatya beldesinde meydana gelen çatışmalarda 9 kişinin gerçek mermiyle, 2 kişinin plastik mermiyle ve bazılarının da atılan gazlar nedeniyle yaralandığı, bunlardan ikisinin hastanelere kaldırıldığı duyuruldu.

Açıklamada ayrıca, Ramallah ve Bire’de çıkan çatışmalarda 7 kişi plastik mermilerle yaralanırken, El-Celzum Mülteci Kampı'nda da 11 kişinin atılan bombalardan çıkan yoğun gazla ve plastik mermilerle yaralandığı kaydedildi.
 
Kudüs’ün El-Ayzeriyye beldesinde çıkan çatışmalarda ise 7 kişi yaralandı.

Beytlahim’in Ayide Mülteci Kampı'nda da 37 kişi yaralandı. Yaralılardan 8’i hastanelere kaldırılırken, geri kalanlar ayakta tedavi edildi.
 
Gazze’deki çatışmalarla ilgili bilgi veren Filistin Sağlık Bakanlığı sözcüsü Dr. Eşref El-Kudra, sınırda çıkan çatışmalarda işgal güçlerinin ateş açması sonucu biri ağır 8 kişinin yaralandığını söyledi. 

Yorumlar