Kabatya Beldesinde Direnişçiler İşgal Askerleriyle Çatıştı

Dört gündür Siyonist işgal güçlerinin kuşatması altında bulunan Kabatya beldesinde dün gece işgal güçleriyle Filistinli direnişçilerin çatıştığı belirtildi.  

Görüntülenme: 1045 Tarih: 06 Şubat 2016 01:05
Kabatya Beldesinde Direnişçiler İşgal Askerleriyle Çatıştı

Siyonist işgal rejiminde yayın yapan Kanal-10 televizyonu verdiği haberde, Kabatya’da daha önce şehit olan üç gencin defnedilmesinden sonra askerlerle gençler arasında çıkan çatışmaya silahlı Filistinlilerin de müdahale ettiğini belirterek, askerlerden bir gruba da el yapımı bir bomba atıldığını ancak saldırıda can kaybı olmadığını ifade etti.

Yerel kaynaklar da haberi doğrulayarak dün beldede direniş güçleriyle işgal askerleri arasında silahlı çatışmanın yaşandığını söyledi.
 
Belde sakinlerinden üç genç arkadaşın Çarşamba günü Kudüs’te işgal askerlerine yönelik yaptıkları feda eyleminde bir askeri öldürüp diğerini ağır yaralamalarının ardından beldeyi kuşatan işgal güçleri dört gündür beldede baskınlar yapıyor, halkı tehdit ediyor ve gençleri tutukluyor.

Diğer taraftan Yediot Ahranot gazetesi internet sitesinde verdiği haberde, Yahudi yerleşimcilerden birinin işgal askerlerine Ariel Yahudi Yerleşkesi yakınlarında silahlı saldırıya uğradığını ihbar ettiğini belirterek, olay yerine gelen askerlerin eylemi yapanları bulmak için geniş çaplı arama başlattıklarını yazdı.

Yorumlar