Kudüs İntifadası Sürecinde 100 Filistinli Kadın Tutuklandı

Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar İşleri Heyeti, işgal güçlerinin Kudüs İntifadası'nda özellikle kadınları hedef aldığını belirterek, bu süre içinde 100’e yakın Filistinli kadın ve genç kızı tutukladığını belirtti.  

Görüntülenme: 1790 Tarih: 06 Şubat 2016 12:26
Kudüs İntifadası Sürecinde 100 Filistinli Kadın Tutuklandı

Heyet bugün yayınladığı raporda, işgal güçlerinin intifadanın birinci ayında 38, Kasım ayında 29, Aralık ayında 25 ve Ocak ayında ise 8 kadını tutukladığını kaydetti.

Raporda, bu süre içinde birçok kadın, genç kız ve kız çocuğun işgalci güçlerinin saldırılarına maruz kaldığı, bir çoğunun tutuklandığı, şehit edildiği ve yaralandığı ifade edildi.
 
Konuyla ilgili açıklama yapan heyete bağlı araştırma ve kayıt altına alma birimi başkanı Abdunnasır Feravine, bu rakamların arkasında çok acı hikâyelerin olduğunu hatırlatarak, birçoğunun tutuklanmadan önce,  tutuklanırken ve tutuklandıktan sonra baskı, işkence ve tehditlere maruz kaldığını, gözaltına alınanlardan serbest bırakılmayanların hâlâ sorgu merkezlerinde ve zindanlarda tutulduklarını söyledi.

Şu anda işgal rejimi zindanlarında 55 kadın esir var. Aralarında 14 yaşındaki kız çocuğu Keriman Suveydan’ın da olduğu kadın esirler büyük sıkıntılar çekiyorlar. En eski kadın esir ise Nisan 2002'de tutuklanan Lina El-Cerbuni. 

Yorumlar