Hamas Liderlerinden Nezih Ebu Avn'dan Filistinlilere Çağrı

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın Batı Yaka’daki liderlerinden Nezih Ebu Avn Filistinlilerden Siyonist askerlerin şehit yakınlarının evlerini yıkmalarına karşı durmalarını istedi.  

Görüntülenme: 1896 Tarih: 06 Şubat 2016 00:40
Hamas Liderlerinden Nezih Ebu Avn'dan Filistinlilere Çağrı

Ebu Avn yaptığı açıklamada, gençlik teşkilatlarıyla sosyal hareket ve kuruluşların yıkım tehlikesi ile karşı karşıya olan evlerin çevresinde eylem yaparak ve direniş göstererek işgalci askerlerin çalışmalarını engelleyebileceklerini belirtti. Hamas lideri, daha önce Nablus, Şufat Mülteci Kampı'yla yıllar önce Gazze’de yapılan eylemlerin işgal rejiminin yıkım kararlarını askıya almasına neden olduğunu söyledi.

Sosyal etkinliklerin ve dayanışmanın evleri yıkılan Filistinli aileler için büyük bir destek ve moral kaynağı olacağını hatırlatan Ebu Avn, böyle bir tavır ve dayanışmanın düşmana bir oldukları ve olup bitene karşı tek yumruk şeklinde durdukları mesajını vereceğini kaydetti.

Düşmana da seslenen Ebu Avn, “Halkımıza istediğinizi yapmanıza müsaade etmeyeceğiz. Buldozerlerinizin yıktığını yardımlarımız yeniden inşa edecek. Sizin barbarlığınıza karşı halkımız tek bir yumruk gibi duruyor. Sizin, meşru hakkımızı kabul etmekten başka şansınız yok” dedi.
 
Siyonist işgal rejimi, işgal askerlerine yönelik eylem yapıp tutuklanan veya şehit olanların evlerini yıkarak, esirler ve şehitlerle birlikte ailelerini de cezalandırıyor. 

fiem

Yorumlar