Esir Gazeteci El-Gig İşgal Savcılığının Şartlı Tahliye Önerisini Reddetti

İdari hapis cezasını protesto için uzun süredir açlık grevi eylemini sürdüren Filistinli esir gazeteci Muhammed El-Gig, İsrail Savcılığı'nın 1 Mayıs'ta serbest bırakılması şartıyla açlık grevine son vermesi yönündeki önerisini reddetti.  

Görüntülenme: 1312 Tarih: 07 Şubat 2016 08:31
Esir Gazeteci El-Gig İşgal Savcılığının Şartlı Tahliye Önerisini Reddetti

Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti, bugün (7 Şubat Pazar) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, İsrail'in önerisinin işgal rejimi parlamentosu Knesset'in Arap üyelerinden Usame Es-Sa'di ile esir gazetecinin avukatı Eşref Ebu Sinine'ye El-Gig'in sağlık durumunun iyice kötüleşmesi üzerine dün yapılan yoğun telefon görüşmeleri sırasında iletildiğini bildirdi.

1948'de işgal edilen topraklarda bulunan El-Ufule Hastanesi'nde yatan esir gazeteci Muhammed El-Gig'in sağlık durumunun dün gece iyice kötüye gittiği ve ölümle burun buruna olan El-Gig'in her an hayatını kaybedebileceği ifade edildi.

Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti, açlık grevi eylemini sürdüren esir gazetecinin taleplerinin karşılanması ve hayatının kurtarılması için çabaların yoğun bir şekilde sürdüğünü, El-Gig'in şartlı salıvermeyi reddederek, idari hapis cezasına son verilmesini ve derhal serbest bırakılmasını istediğini belirtti.

Yorumlar