Filistinli 18 Gazeteci İşgal Zindanlarında Esir Tutuluyor

Siyonist işgal rejimi zindanlarında halen 18 Filistinli gazetecinin esir tutulduğu ve idari hapis cezasını protesto için 75 gündür açlık grevi eylemini sürdüren Muhammed El-Gig'in de o gazetecilerde biri olduğu ifade edildi.  

Görüntülenme: 957 Tarih: 07 Şubat 2016 03:18
Filistinli 18 Gazeteci İşgal Zindanlarında Esir Tutuluyor

Filistinli Esir Kulübü, bugün (7 Şubat Pazar) konuyla ilgili yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan raporunda, Filistinli esir gazetecilerin en eskisinin ve mahkûmiyet süresi en yüksek olanının Kudüs'ün kuzeydoğusundaki Anata beldesi sakinlerinden Mahmud Musa İsa olduğunu, Oslo Anlaşması imzalanmadan önce esir alınmış olmasına rağmen işgal yönetiminin esir gazeteciyi serbest bırakma sözünü yerine getirmediğini bildirdi.

Birçok esere ve romana imza atan Filistinli gazetecinin işgal zindanlarında 11 yılı aralıksız olmak üzere toplam 13 yıl tek kişilik hücrede tutulduğu, üç müebbet ve 46 yıl hapis cezasına mahkûm olduğu kaydedildi.

Esir Kulübü, esir gazeteciler arasında iletişim fakültesinde okurken gözaltına alınan beş üniversite öğrencisinin de bulunduğunu, beş öğrenciden en eskilerinin Ramallah sakinlerinden Ahmed Es-Sayfi olduğunu ve Es-Sayfi'nin 17 yıllık mahkûmiyet süresinin henüz altı yılını işgal zindanlarında geçirdiğini açıkladı.

Raporda ayrıca, dört gazetecinin de hiçbir hukuki suçlamada bulunulmadan idari hapis cezasıyla keyfi bir şekilde işgal zindanlarında tutulduğu belirtildi.

Yorumlar