İstanbul'da 12-14 Şubat'ta Mescid-i Aksa'ya Destek Konferansı Düzenlenecek

Düşmanlığa Karşı Küresel Kampanya, uluslararası yedinci konferansının "Ümmetin Meselesi ve Eylem Öncelikleri" adıyla 12-14 Şubat tarihleri arasında İstanbul'da düzenleneceğini açıkladı.  

Görüntülenme: 1572 Tarih: 07 Şubat 2016 05:17
İstanbul'da 12-14 Şubat'ta Mescid-i Aksa'ya Destek Konferansı Düzenlenecek

Sürdürülebilir pratik öncelikleriyle Mescidi Aksa’ya desteğin merkezi konumunu yenilemek amacıyla tüm ümmeti bilinçlendirmeyi ve harekete geçirmeyi hedefleyen konferansın Retaj Royale Istanbul Hotel'de gerçekleştirileceği ve konferansa çok sayıda dini ve siyasi şahsiyetin, düşünce ve kanaat önderlerinin, İslami hareket liderlerinin katılacağı ifade edildi.

Düşmanlığa Karşı Küresel Kampanya Yürütme Kurulu Başkanı Rebi' Haddad, konferansın Arap ve İslam ülkelerinde düzenlenen konferanslar için nitelikli bir ilerleme teşkil etmesini ümit ettiklerini belirterek, açılış töreni, konferanslar ve paneller yerine iki gün boyunca Mescid-i Aksa'ya destekle ilgili atölye çalışmaları yapılacağını söyledi.

Haddad, her bir atölye çalışmasının sonunda uygulanabilir bir yıllık plan belirleneceğini ve böylece konferanstan istenilen pratik sonucun alınmış olacağını belirtti.

Konferansın çalışmalarını "Mescid-i Aksa'ya ve Beytu'l-Makdis'e Uluslararası Destek Günü"yle sonlandıracağı ve kapanışın "Lebbeyk yâ Aksa" sloganıyla belirlenen marşlar, konuşmalar ve şiirlerle yapılacağı, konferansa Türkiye'den ve Arap ülkelerinden resmi şahsiyetlerin, alimlerin, parti başkanlarının ve siyasilerin, hayır kurumları temsilcilerinin, entelektüellerin ve öğrencilerin davet edildiği bildirildi.

Bu arada, İstanbul'da düzenlenecek konferansla ilgili hazırlıkların tamamlanmasına Düşmanlığa Karşı Küresel Kampanya ile birlikte başta Filistin dışında faaliyet gösteren Filistin Alimleri Heyeti ve İrade Derneği olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşunun katkıda bulunduğu ifade edildi.

Düşmanlığa Karşı Küresel Kampanya, ümmetin evlatlarına yardımlaşma ve birbirine destek olma görevini hatırlatma, kendini savunma hakkı konusunda ümmeti bilinçlendirme, işgalcilere meşru ve etkili yollarla karşı koyma amacıyla yapılacak çalışmaların koordine edilmesi için 2005 yılında, Allah'ın ve Rasulü'nün iyilik ve takvada yardımlaşma, mazlumlara destek ve zalimlere karşı çıkma emrini yerine getirmek üzere kuruldu.

fiem

Yorumlar