Filistinli Gruplar Hamas ve Fetih'e Uzlaşı Çağrısında Bulundu

Aralarında FHKC ve İslami Cihad'ın da bulunduğu Filistinli direniş grupları Hamas ve Fetih'e uzlaşı çağrısında bulunan ortak bir açıklama yayımladı. 

Görüntülenme: 985 Tarih: 08 Şubat 2016 19:10
Filistinli Gruplar Hamas ve Fetih'e Uzlaşı Çağrısında Bulundu

Aralarında Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) ve İslami Cihad'ın da bulunduğu Filistinli direniş grupları Pazar günü yayımladıkları bildiride Hamas ve El Fetih arasındaki Doha görüşmeleri'nin Ulusal Müzakereler yerine sayılmaması ve Ulusal çapta daha geniş müzakereler yapılması gerektiğini belirtti.  

Bir an önce uzlaşın:
 
Açıklamada Hamas ve Fetih'in bir an önce ayrışmalara son verip, daha önce Kahire'de imzalanan anlaşmaya uyması gerektiği ifade edildi ve iki hareketin yöneticilerini de eski defterleri tekrar tekrar açmadan ya 2011'de Kahire'de imzalanan anlaşmaya uymaları ya da vakit kaybetmeden yeni bir anlaşmaya varmaları çağrısında bulunuldu.
 
Açıklamada ayrıca süren müzakerelerin başarısız olması halinde aynı kriz senaryolarının tekrarlanacağı belirtildi ve bu müzakerelerin taktiksel hedeflere ulaşmak için kullanılmaması gerektiği ifade edildi. 
 
Hamas ve El-Fetih'in işgal rejimiyle mücadeleyi daha da zorlaştıran bu ayrılıklarının giderilememesi gibi bir şansları olmadığı belirtilen açıklamada, Filistin'in böyle bir ayrışmayı kaldırabilecek bir durumda olmadığını ve bu gerilimin işgalcilerle mücadeleyi de gölgelediğini ve siyonist işgal rejiminin elini güçlendirdiği belirtildi. 
 
Açıklamada imzası bulunan Filistinli Gruplar: FHKC, İslami Cihad, Hizb-u Feda (Feda Partisi),  Filistin Ulusal Girişimi Hareketi, Arap Kurtuluş Cephesi,  Es-Saika Örgütü,  Filsitin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi,  FHKC-GC (FHKC Genel Komutanlığı)
 

İSLAMİANALİZ

Yorumlar