İşgal Güçleri Bu Sabah Taba Mezrasında Evleri ve Barakaları Yıktı

İşgal güçleri bu sabah (9 Şubat Salı) Nablus kentinin doğusundaki Beyt Furik beldesine bağlı Taba mezrasında bazı evleri ve çiftçilere ait barakaları yıktı.  

Görüntülenme: 903 Tarih: 09 Şubat 2016 04:48
İşgal Güçleri Bu Sabah Taba Mezrasında Evleri ve Barakaları Yıktı

Filistinli aktivist Munadıl Haneni, Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin sabah erken saatlerde Beyt Furik beldesinden sadece 6 kilometre uzaklıktaki Taba mezrasını kuşatarak belediye meclisi üyelerinin, Kızılhaç ekiplerinin ve gazetecilerin bölgeye yaklaşmalarına izin vermediğini söyledi.

İşgal ordusuna ait buldozerlerin Abdülkadir Haneni ve Mansur Matatıra isimli Filistinlilere ait iki evi yıkmaya başladığını bildiren aktivist Haneni, evlerin yanında çiftçilere ait birçok depo ve hayvan ağılının da yıkıldığını açıkladı.

Onlarca yıl önce kurulan Taba mezrasında 35 ailenin ve yaklaşık 300 kişinin yaşadığı, mezra sakinlerinin çiftçilik ve hayvancılıkla uğraştıkları bildirildi.

Yıkım işleminin evlerin ve barakaların sahiplerine önceden uyarı yapılmadan gerçekleştirildiğini belirten Haneni, işgal güçlerinin yıkıma gerekçe olarak bölgenin askeri bölge olmasını gösterdiğini söyledi.

Yorumlar