Hamas Heyeti Lübnan'da Faaliyet Gösteren Filistinli Grupların Temsilcileriyle Biraraya Geldi

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Musa Ebu Merzuk, Filistinli grupların temsilcilerini kabul ederek, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA) ile yaşanan krizi görüştü.  

Görüntülenme: 1068 Tarih: 10 Şubat 2016 12:14
Hamas Heyeti Lübnan'da Faaliyet Gösteren Filistinli Grupların Temsilcileriyle Biraraya Geldi

Hamas Hareketi'nin Beyrut'taki ofisinde gerçekleşen görüşmeye hareketin Lübnan'daki siyasi sorumlusu Ahmed Abdulhadi, Lübnan temsilcisi Ali Bereke, Filistin Kurtuluş Cephesi Siyasi Birimi üyesi Salah El-Yusuf ve Filistin Halk Partisi Lübnan temsilcisi Gassan Eyyub'un katıldığı bildirildi.

Görüşmede ayrıca İslami Cihad Hareketi'nin Lübnan'daki siyasi işler sorumlusu Şekib El-Ayna, Ensarullah Hareketi Genel Sekreteri Mahmud Hamed, Mücahit İslami Hareket temsilcisi Şeyh Ebu İshak El-Mikdah ile Usbetu'l-Ensar El-İslamiyye temsilcisi El-Hac Ebu Süleyman Es-Saadi'nin de hazır bulunduğu ifade edildi.

Ebu Merzuk'un Filistinli grupların temsilcileriyle yaptığı görüşmede iki konunun ele alındığı, bu konulardan ilkinin Doha'da gerçekleştirilen uzlaşı toplantıları ve ikincisinin ise UNRWA'nın hizmetlerinde kısıtlamaya gitme kararına karşı atılacak adımlar olduğu bildirildi.

İlk konuda Ebu Merzuk'un görüşmeye katılanlara bilgi verdiği, ikinci konuda ise görüşmeye katılan grup temsilcilerinin Hamas liderine bilgi verdikleri ifade edildi.

fiem

Yorumlar