İşgal Güçleri Nablus ve Cenin'de Filistinlileri Gözaltına Aldı

İşgal güçleri bu sabah (11 Şubat Perşembe) erken saatlerde Cenin vilayetinde Kabatya ve Merke beldeleriyle Yabud beldesinin çevresine baskın düzenledi.  

Görüntülenme: 897 Tarih: 11 Şubat 2016 05:26
İşgal Güçleri Nablus ve Cenin'de Filistinlileri Gözaltına Aldı

İşgal güçlerinin Kabatya beldesinde altı kişiyi gözaltına aldığı ve birçok noktada barikat ve pusu kurduğu bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre çok sayıda işgal askeri Kabatya beldesine baskın düzenleyerek İzzet Ebu'r-Rab Okulu çevresinde, Ez-Zekarine Mahallesi'nde ve Şam Taksi yakınlarında mevzilendi. Bölgeyi giriş çıkışa kapatan işgal güçlerinin bölgede arama başlattığı ifade edildi.

Kaynaklar, işgal güçlerinin belde sakinlerinden altı genci gözaltına aldığını, evlere baskın düzenleyip eşyalara zarar vererek ev sakinlerini aşağıladığını söyledi.

İşgal güçlerinin civardaki Merke beldesine de baskın düzenleyerek Cenin-Nablus karayolu üzerinde barikat kurduğu, araçları durdurarak aradığı ve kimlik kontrolü yaptığı kaydedildi.

İşgal güçlerinin bu sabah erken saatlerde ayrıca Yabud Vadisi'ne baskın düzenleyerek arama yaptığı ifade edildi.

İşgal güçlerinin bu sabah Nablus'a düzenlediği baskın sırasında Filistinli gençlerle işgal askerleri arasında çatışmaların yaşandığı bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Nablus'un Zevata ve Beyt İba beldelerine baskın düzenleyen işgal güçleri iki kişiyi gözaltına aldı.

fiem

Yorumlar