İtalya Gazze Şeridine Mali Yardım Yapacak

İtalya, dün (10 Şubat Çarşamba) işgal ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yıkılan evlerin yeniden inşası için bir milyon euro yardımda bulunacağını açıkladı.  

Görüntülenme: 1352 Tarih: 11 Şubat 2016 08:06
İtalya Gazze Şeridine Mali Yardım Yapacak

Filistin Bayındırlık ve İskân Bakanı Müfid El-Hasayine, İtalya İşbirliği ve Kalkınma Ajansı heyetiyle gerçekleştirdiği toplantının ardından yaptığı açıklamada, İtalyan hükümetinin bir milyon euro tutarındaki yardımının ulaşmasının ardından saldırılarda kısmen zarar gören evlerin onarımına ve tamamen yıkılan binaların yeniden inşasına başlanacağını söyledi.

Bakan El-Hasayine, görüşme sonrası yaptığı açıklamada ayrıca, kısmen zarar gören evlerin onarımına 1,2 milyon euro tahsis edileceğini ve Gazze Şeridi'nin kuzeyinde 80 bin euro ile yıkılan bir mahallenin yeniden inşa edilmesi projesinin onaylanacağını ifade etti.

Ekim 2014'te Kahire'de düzenlenen Gazze Şeridi'nin Yeniden İmarı Konferansı'nda işgal ordusunun Gazze Şeridi'ne açtığı savaşta yıkılan evlerin ve altyapı tesislerinin yeniden inşası için 5,4 milyar dolar yardım taahhüdünde bulunulmuştu.

fiem

Yorumlar