Hamas, Abbas Yönetimini Uyardı

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistin Yönetimi'yle işgal rejimi arasında yapılacağı ilan edilen görüşmeye karşı olduğunu açıkladı.  

Görüntülenme: 1083 Tarih: 11 Şubat 2016 01:10
Hamas, Abbas Yönetimini Uyardı

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Kurulu üyesi Vasıl Ebu Yusuf, Filistinli güvenlik yetkililerinden oluşan bir heyetin önümüzdeki günlerde işgal rejiminden bir heyetle görüşeceğini ve görüşmede güvenlik, siyaset ve ekonomi ile ilgili ilişkilerin ele alınacağını ifade etti.

Hamas Hareketi sözcülerinden Sami Ebu Zuhri, bugün (11 Şubat Perşembe) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan bildiride, bu gibi görüşmelerin işgal rejimiyle yürütülen güvenlik koordinasyonunu kökleştireceği ve Filistin icmasına sırt dönmek anlamına geldiği belirtildi.

Ebu Zuhri, bu tür toplantıların işgal rejimi tarafına güvenlik koordinasyonu kararlarını bildirme bahanesine dayandırılmasının kabul edilemez olduğunu ifade ederek, FKÖ Merkez Kurulu kararlarının ve güvenlik koordinasyonuna son vermenin işgal rejiminden izin almayı gerektirmediğini söyledi.

fiem

Yorumlar