Ebu Merzuk'tan Uzlaşı Açıklaması

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Musa Ebu Merzuk, uzlaşı çabalarının başarıya ulaşmasının temel şartının dış baskıların uzlaşı anlaşmasından uzak tutulması olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 833 Tarih: 11 Şubat 2016 18:49
Ebu Merzuk'tan Uzlaşı Açıklaması

Ebu Merzuk, uzlaşı anlaşmasının uygulanması kararının Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın elinde olduğunu ifade etti.

Ez-Zeytune Araştırma Merkezi'nin bugün (11 Şubat Perşembe) Beyrut'ta düzenlediği "Filistin davası: 2015'in değerlendirilmesi ve 2016'nın tahmini" konulu toplantıya katılan Ebu Merzuk, "Uzlaşının başarıya ulaşmasının temel şartı dış baskıların Filistin ittifakından uzak tutulmasıdır. Filistin Kurtuluş Örgütü'nün anlaşmalarına bağlı kalmaktan söz ediyorlar. Oysa bizzat bu konu konuşulup uzlaşıya engel olmaması için ayrı tutulması konusunda anlaşma sağlanmıştı" dedi.

FKÖ’nün anlaşmalarına bağlı kalmanın Gazze Şeridi'ne abluka uygulanmasına ve Filistin uzlaşısının engellenmesine neden olduğunu belirten Ebu Merzuk, İsrail'i tanıma, şiddeti reddetme ve Filistin halkının haklarını elde etmek için sadece barışçıl yollara başvurmayı içeren bir seçeneğin kabul edilemez olduğuna dikkat çekti.

Hamas lideri, 2016'nın uzlaşının uygulandığı ve Filistin'deki bölünmüşlük halinin sona erdiği yıl olmasını temenni ettiklerini bildirdi.

fiem

Yorumlar