Hizbullah'tan Korkan Katil İsrail Rejimi Askerlerine Eğitim Verdiği Köyü Taşıyor

Siyonist işgal devleti savaş bakanlığı işgal edilmiş Tel Rabi'de Guş-Dan bölgesinde bulunan büyük bir askeri köyü, işgal edilmiş Filistin'in güneyindeki Bi'r es-seb' şehrine taşımaya karar verdi. 

Görüntülenme: 1414 Tarih: 12 Şubat 2016 11:37
Hizbullah'tan Korkan Katil İsrail Rejimi Askerlerine Eğitim Verdiği Köyü Taşıyor

İsrail kaynaklarında çıkan haberlere göre, işgal yönetiminin bu kararı vermesinin sebebi, köyde bulunan ve eğitim alan askerlerin sayısını 5 bine çıkarmak ve askerlerin daha fazla Arap'la muhatap olarak dil becerilerini geliştirmesini istemeleri. Ayrıca işgal devleti savaş bakanlığının milyarlarca şeykel yatırdığı askeri köyün en az 25 yıl bu bölgede kalması bekleniyor. 
 
Köyün taşınmasının sebebi olarak her ne kadar kapasite arttırma ve dil becerisi gibi sebepler gösterilse de işgal yönetiminin bu hamlesinin ardında başka bir sebep yattığı düşünülüyor. Eski Filistinli binbaşı ve askeri analist Yusuf Eş-Şarkavi'ye göre işgal devletinin köyü ülkenin güneyine taşımasının başlıca sebebi ise köyü Hizbullah'ın Güney Lübnan'daki faaliyetlerinden uzak tutmak istemesi ve Hizbullah'ın bölgedeki caydırıcılığı. 
 
Şarkavi bir diğer sebebin ise Dimona nükleer reaktörünün elektronik sistemlerinin korunmak istenmesi olduğunu belirtti.
İSLAMİANALİZ

Yorumlar