Katil Rejim Güçleri Esir El Gik İçin Yapılan Gösteriye Müdahale Etti

Siyonist işgal rejimi zindanlarında 80 gündür açlık grevi eylemi sürdüren ve sağlık durumu iyice bozulan esir gazeteci Muhammed El-Gig için bugün (12 Şubat Cuma) Batı Yaka’nın birçok yerinde “Son Çağrı” ismiyle düzenlenen dayanışma etkinliklerine sert müdahale eden işgal güçleri birçok kişinin yaralanmasına neden oldu.  

Görüntülenme: 1019 Tarih: 12 Şubat 2016 15:22
Katil Rejim Güçleri Esir El Gik İçin Yapılan Gösteriye Müdahale Etti

Ramallah şehrinin batısında bulunan ve Ofer cezaevi önünde düzenlenen gösteriye müdahale eden işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında şiddetli çatışmalar yaşanırken, işgal güçleri yoğun bir şekilde göz yaşartıcı bomba ve plastik mermi kullanarak göstericileri dağıttı.

Na’lin köyünde ırkçı ayırım duvarına karşı yapılan eyleme bu hafta El-Gig ile dayanışma damgasını vurdu. Göstericilere sert müdahale eden işgal güçleri dört kişiyi yaraladı.

Batı Yaka’nın Beytlahim, El-Halil ve Beyt Ummer şehirlerinde de El-Gig ile dayanışmak amacıyla yapılan gösterilere müdahale eden işgal güçleri silah kullanırken, bir kişinin gerçek mermiyle yaralandığı belirtildi.

İşgal rejiminin hukuksuz bir şekilde kendisini zindanda tutmasını protesto etmek için 80 gündür açlık direnişini sürdüren gazeteci Muhammed El-Gig’in sağlık durumunun çok kritik bir aşamaya geldiği belirtiliyor.

İşgal mahkemesinin şartlı salıverilmesi kararını kabul etmeyen El-Gig “ya özürlük ya şehadet” diyor.

fiem

Yorumlar