Hamas: “Doha Görüşmelerinin Sonuçları Hakkında Bir Şey Söylemek Doğru Olmaz”

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Doha’da düzenlenen uzlaşı görüşmelerinin sonuçlarıyla ilgili şimdiden bir şey söylemenin mümkün olmadığını söyledi.  

Görüntülenme: 1213 Tarih: 14 Şubat 2016 13:48
Hamas: “Doha Görüşmelerinin Sonuçları Hakkında Bir Şey Söylemek Doğru Olmaz”

Filistin Enformasyon Merkezi'ne bugün verdiği özel demeçte Ebu Zuhri, “Hâlâ bazı dosyalar çözülmemiş durumda. Memur maaşlarıyla Gazze’deki sorunlar bunların başında geliyor” dedi.

Batı Yaka’daki siyasi tutuklamaların ve başka önemli meselelerin de çözüm için önümüzdeki dönemde yapılacak görüşmeleri beklediğini ifade eden Ebu Zuhri, şimdiden bu görüşmelerin sonuçlarıyla ilgili bir şey söylemenin ise doğru olamayacağını kaydetti.

Geçen hafta Doha’da yapılan görüşmelerde uzlaşının sağlanması ve uzlaşıyı engelleyen sebeplerin ortadan kaldırılması için fikir birliğine varılmış, yapılan değerlendirilmelerin hareketlere ait ilgili birimlerde istişare edilmesine karar verilmişti.

Daha önce varılan uzlaşı anlaşması Mahmud Abbas’ın iradesini ortaya koyamaması, işgal  rejimiyle Amerika ve Avrupa’nın veto kararları yüzünden hayata geçirilememişti.

Yorumlar