Ebu Avn: El-Gig'in Davasına Destek Olmayanları Tarih Affetmeyecek

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın Batı Yaka'daki liderlerinden Nezih Ebu Avn, idari hapis cezasını protesto için 82 gündür açlık grevi eylemini sürdüren esir gazeteci Muhammed El-Gig'in davasına destek olmayanları tarihin asla affetmeyeceğini söyledi.  

Görüntülenme: 1487 Tarih: 14 Şubat 2016 23:30
Ebu Avn: El-Gig'in Davasına Destek Olmayanları Tarih Affetmeyecek

Ebu Avn, bugün (14 Şubat Pazar) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, tüm Filistinli grupların işgal yönetimine açık ve net bir mesaj göndererek El-Gig'in şehit olmasının bedelinin çok ağır olacağını söylemesi gerektiğini ifade etti.

Uzun süredir açlık grevinde olan esir gazetecinin durumunun kritik olduğuna dikkat çeken Ebu Avn, Filistinli grupların bu aşamada verecekleri mesajın işgal yönetimi üzerinde baskı oluşturacağını bildirdi.

"Vakit çok geç olmadan Filistinli gruplar hep birlikte tavırlarını ortaya koymalı" diyen Ebu Avn, El-Gig'in hayatının kurtarılması için resmi ve sivil girişimlerin de yoğunlaştırılmasını istedi.

Açlık grevindeki esir gazeteciyle ilgili dün akşam yayınlanan tıbbi raporlarda El-Ufule Hastanesi'nde yatmakta olan El-Gig'in her an şehit düşebileceği bildirildi.

İşgal ordusu Filistinli gazeteci Muhammed El-Gig'i 21 Kasım'da Ramallah'taki evinin önünde gözaltına aldı ve El-Gig 20 Aralıkta idari hapis cezasıyla cezalandırıldı.

Yorumlar