İşgal Güçleri Batı Yaka ve Kudüs'te Birçok Kişiyi Gözaltına Aldı

İşgal güçleri bu sabah (15 Şubat Pazartesi) Kudüs kentinde ve Batı Yaka'nın çeşitli bölgelerinde baskınlar düzenleyerek birçok Filistinliyi gözaltına aldı.  

Görüntülenme: 1919 Tarih: 15 Şubat 2016 11:20
İşgal Güçleri Batı Yaka ve Kudüs'te Birçok Kişiyi Gözaltına Aldı

İşgal güçlerinin bu sabah erken saatlerde Nablus kenti Eski Belde semtine düzenlediği baskın sırasında bir gencin yaralandığı ifade edildi.

Görgü tanıkları, işgal güçlerinin Eski Belde semtinin doğu kesimindeki El-Cevze Mahallesi'ne düzenlediği baskın sırasında çok sayıda mermi ve ses bombası kullandığını, baskın sırasında Eymen Mahluf isimli gencin yaralandığını bildirdi.

İşgal güçlerinin Eski Belde semtinde yirmi yaşlarındaki Ala Ebu Zenat, Faris Halave ve Raid Hamdan isimli gençleri gözaltına aldığı kaydedildi.

İşgal güçlerinin bu sabah şehitler Nihad Vakid ve Fuad Vakid'in ikamet ettikleri Araka beldesini kuşatarak belde giriş ve çıkışlarını buldozerlerle toprak yığarak kapattığı belirtildi.

İşgal güçlerinin Cenin'e bağlı Kabatya beldesine baskın düzenlediği ve Ramallah'ta ise Muhammed Reşad El-Bergusi, Nur Reşad El-Bergusi, Hüseyin Reşad El-Bergusi ve Fetih Hareketi Devrim Konseyi üyesi Cemal Ebu'l-Leyl'i gözaltına aldığı ifade edildi.

İşgal güçleri dün gece de Kalendiya Mülteci Kampı'ndan Bera Zayed'i ve El-Halil'den Falih Abdülcevad Er-Razin'i gözaltına aldı.

Yorumlar