İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şamhani:''Filistin Direnişine Destek Vermeye ve Gazze'ye Yardım Etmeye Devam Edeceğiz.''

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şamhani İran’ın Direnişe ve Filistin’in mazlum halkına kesinlikle destek vereceğini ifade ederek Gazze halkına gıda ve ilaç yardımlarının gönderilmesine devam edileceğini belirtti. 

Görüntülenme: 1221 Tarih: 15 Şubat 2016 04:13
İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şamhani:''Filistin Direnişine Destek Vermeye ve Gazze'ye Yardım Etmeye Devam Edeceğiz.''

Filistin ve Lübnan Direniş Liderleri ile görüşen Şamhani şu açıklamalarda bulundu:

“ Filistin meselesi, İslam dünyasının müstekbirler ve sömürgecilere karşı mücadelesinin temel çizgisidir. Bölgede gelişen olayların tamamı ve İslami ülkelerde terörizmin yayılması, Filistin meselesinin önemsizleştirilmesi ve Siyonist rejim ile mücadelenin gündemden düşürülmesi içindir.

Filistin’in destekçisi ülkelerle onun dışındakilerin karıştırılması, perde arkasında İsrail ile ittifak kuran ve İslam dünyası ile Filistin’in kaderine hiçbir önem vermeyen kimselere eğilim gösterilmesine sebep oldu.”

Sözlerinin devamında İran’ın Direnişe ve Filistin’in mazlum halkına kesinlikle destek vereceğine ve Gazze halkına gıda ve ilaç yardımlarının gönderilmesine devam edileceğine vurgu yapan Ali Şamhani konuşmasını şöyle sürdürdü:

Gazze’nin yeniden yapılandırılması ve çocuk katili Siyonist rejimin saldırıları karşısındaki savunma gücünün geliştirilmesi İran’ın gündemindedir.

Geçmişte İsrail’in saldırıları sonucu oluşan yıkımların telafisi için vaat edilen mali yardımların hayata geçirilmemesini eleştiren Şamhani, yıkımların kapsam alanının genişletilmesinin ve savunmasız halkın katledilmesinin engellenmemesinin sorumlusunun uluslararası kurumlar olduğunu açıkladı.

Öte yandan, gerçekleştirilen görüşmede Filistinli grupların üyeleri ve üst düzey yetkilileri de işgal altındaki topraklardaki son durum hakkında bir rapor sundu. Başta İslam İnkılâbı Rehberi İmam Hamaney olmak üzere İran İslam Cumhuriyeti hükümeti ve İran halkının direnişe verdikleri destekten ötürü şükranlarını sunan Direniş üyeleri, Siyonist rejimin vaatlerine ve ateşkes anlaşmasına bağlı kalmaması yönündeki sayısız tecrübelerine değinerek direnişin Siyonist rejimin işgaline karşı daha fazla hazırlıklı olması gerektiğine vurgu yaptı.

rasthaber

Yorumlar