İşgal Güçleri İntifadayı Bastırabilmek İçin Gözaltılara Devam Ediyor

İşgal güçlerinin bugün (16 Şubat Salı) akşam saatlerinde Kudüs kenti ve çevresinde düzenlediği baskınlarda Filistinli dört genci gözaltına aldığı bildirildi.  

Görüntülenme: 1117 Tarih: 16 Şubat 2016 10:58
İşgal Güçleri İntifadayı Bastırabilmek İçin Gözaltılara Devam Ediyor

Quds Press Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre işgal güçleri Kudüs'ün kuzeyindeki Huzma köyüne baskın düzenleyerek Avde Asker isimli genci gözaltına aldı. İşgal güçlerinin köyden çekilmeden önce çok sayıda ses bombası attığı ifade edildi.

İşgal güçlerinin Kudüs'ün doğusundaki El-İseviyye köyüne de baskın düzenlediği ve küçük çaplı çatışmaların yaşandığı, işgal güçlerinin gelişigüzel ses bombası ve göz yaşartıcı bomba attığı çatışmalarda ölen veya yaralanan olmadığı belirtildi.

Görgü tanıkları, işgal güçlerinin Kudüs'ün kuzeyindeki Beyt Hanina beldesinde kimlikleri henüz öğrenilemeyen iki genci gözaltına aldığını söyledi.

İşgal güçleri Kudüs kent merkezindeki Babu'l-Amud bölgesinde Washington Post gazetesi Kudüs Ofisi Direktörü William Booth ve Filistinli gazeteci Süfyan Taha'yı gözaltına aldıktan bir süre sonra serbest bıraktı.

İşgal polisine bağlı sınır muhafızlarının da Kudüs'teki Süleyman Mağarası yakınlarında Filistinli bir genci gözaltına aldığı ifade edildi.

fiem

Yorumlar