Hizbullah'ın Füze Savunma Sistemi İsrail'in Gözünü Korkutuyor

Lübnan Hizbullah’ının gelişmiş radar ve hava savunma sistemlerini kullanması, Siyonist rejim İsrail istihbaratını kaygılandırdı. 

Görüntülenme: 1857 Tarih: 16 Şubat 2016 01:34
Hizbullah'ın Füze Savunma Sistemi İsrail'in Gözünü Korkutuyor

İsrail gizli servisinin hazırladığı rapora göre; Hizbullah’ın askeri gücü Siyonist rejim ordusunu telaşlandırmış durumda. Özellikle de Hizbullah’ın gelişmiş radarlar tarafından yönlendirilen, hava savunma sistemlerini kullandığı söylenmekte.

El Meyadin kanalının haberine göre; Hizbullah İsrail’e ait savaş uçaklarının vurma kapasitesine sahip ve bunun için de hazırlık yapmakta. İsrail istihbarat kaynakları, Hizbullah’ın elinde çok gelişmiş askeri teknolojiye sahip silahlar olduğunu teyit etmekte.

Aynı kaynak, Hizbullah’ın gelişmiş hava savunma sistemlerine bağlı olan radar sistemlerini kullanarak, İsrail savaş uçaklarını hedef almaya ve füze fırlatmaya başladığını duyurdu.

İsrail silahlı kuvvetleri eski istihbarat daire başkanlarından ‘‘Amos Yadlin’’ şu açıklamalarda bulundu: Hizbullah’ın gücünü hafife alamayız. Hizbullah füze konusunda ki özel ve uzman elemanlarını geçmişte olduğundan daha fazla artırarak eğitmiş durumda.

Haberin devamında şunlara yer verilmiş; İsrail kaynakları Hizbullah’ın bu girişimini hücum olarak yorumladılar. Zira İsrailli pilotlar Lübnan hava sahasında keşif uçuşu yapmaya alışık durumdalar, fakat bu gelişme Siyonist pilotları kaygılandırmış gibi görünüyor.

İsrail gizli servisinin raporlarına göre; İsrail Suriye üzerinden Hizbullah’a gitmekte olan silah konvoylarını vurmasına rağmen, Hizbullah Suriye üzerinden Lübnan’a silahların ulaşmasını sağladı.

İsrail kaynakları, Rusya’nın Suriye’ye müdahale etmesinin Hizbullah’ın gücünün daha da artmasına sebep olduğu düşüncesindeler. İsrail gizli servisinin varsayımlarına göre, bu durum İsrail savaş gemilerinin, savaş uçaklarının hatta Bingoryon havalimanının çok yakın zamanda hedef alınacağının habercisi.

İsrail askeri istihbarat başkanına göre; Hizbullah ile savaş kaçınılmaz. İsrailli üst düzey bir yetkilinin açıklamasına göre, çeşitli menzillere ve özelliklere sahip 130 bin adet füzesi olan Hizbullah ile çarpışmak, hiç o kadar da kolay olmayacak.

ABNA24.COM

 

Yorumlar