Tedavisi İçin Gerekli Sevk Yapılmayan Gazzeli Küçük Kız Vefat Etti

Gazze Şeridi'nde bu sabah (17 Şubat Çarşamba) 1948'de işgal edilen topraklardaki bir hastaneye tedavi için gitmesine izin verilmeyen 10 yaşındaki Merah Diyab isimli kızın vefat ettiği bildirildi.  

Görüntülenme: 2019 Tarih: 17 Şubat 2016 03:04
Tedavisi İçin Gerekli Sevk Yapılmayan Gazzeli Küçük Kız  Vefat Etti

Küçük kızın babası Abdülhalim Diyab, Filistin Enformasyon Merkezi'ne yaptığı açıklamada, kızı Merah'ın altı yıldır böbrek hastası olduğunu ve hastalığı nedeniyle büyük acılar çektiğini, Gazze'de düzenli olarak diyalize girdiğini söyledi.

Kızı Merah'ın 1948'de işgal edilen topraklarda tedavi için sevk başvurusunda bulunmasına rağmen gerekli sevki elde edemediğini belirten Abdülhalim Diyab, Filistin Sağlık Bakanı Cevad Avvad ile dışarıdaki tedavilerden sorumlu Emira El-Hindi'nin kızının vefatından sorumlu olduklarını ifade etti.

Merah'ın 1948'de işgal edilen topraklarda tedavisi ve böbrek nakli için Filistin Yönetimi Başkanı'ndan yazılı belge aldıklarına dikkat çeken baba Abdülhalim Diyab, buna rağmen Avvad ve El-Hindi'nin tüm hukuki, ahlaki ve toplumsal kuralları çiğnediklerini söyledi.

Kızı Merah'ın abluka şehidi değil, Filistin Sağlık Bakanı Cevad Avvad ve dışarıdaki tedaviler sorumlusu Emira El-Hindi'nin keyfi tavırlarının kurbanı olduğunu kaydeden acılı baba, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'a seslenerek, Merah'ın durumunda olan 25 çocuğa merhamet etmesini istedi.

fiem

Yorumlar