Abbas Yönetimi Batı Yaka'daki Öğretmenlerin Taleplerine Sağır

Filistin Başbakanı eski yardımcısı ve eğitim eski bakanı Nasıruddin Eş-Şair, Batı Yaka'da öğretmenlerin protesto eylemleriyle ilgili bir bildiri yayınlayarak, öğretmenlerin sorunlarının samimi bir yaklaşımla çözülmesi çağrısında bulundu.  

Görüntülenme: 822 Tarih: 18 Şubat 2016 16:02
Abbas Yönetimi Batı Yaka'daki Öğretmenlerin Taleplerine Sağır

Eş-Şair, konuyla ilgili yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan mesajda, öğretmenlerin barışçıl yollarla taleplerini dile getirmelerine izin verilmesi gerektiğini ifade ederek, bunun öğretmenlerin kanuni hakları olduğunu söyledi.

Öğretmenlerin barışçıl bir şekilde taleplerini dile getirme haklarının bu nedenle gözaltına alınmamalarını ve gözaltına alınanların da derhal serbest bırakılmalarını gerektirdiğini belirten Eş-Şair, grevdeki öğretmenlerin başka gündemlerinin olduğu bahanesi arkasına sığınılarak sorunlarının çözümünden kaçılmamasını istedi.

Öğretmenleri bölmenin, onlardan şüphe etmenin, öğretmenlere karşı zafer kazandığını zannetmenin ve taleplerine kulak tıkamanın yanlış olduğuna dikkat çeken Eş-Şair, kanunlar çerçevesinde öğretmenlerin taleplerine kulak verilmesi gerektiğini bildirdi.

Eş-Şair, Filistinli gruplara da seslenerek, öğretmenlere sahip çıkmalarını ve öğretmenlere yönelik suçlamalara itibar etmemelerini, hükümet ve öğretmenler arasında arabuluculuk yaparak sorunun çözümüne katkıda bulunmalarını istedi.

fiem

Yorumlar