Siyonist Rejim: Kudüs İntifadası’nda Şimdiye Kadar 32 İsrailli Öldü

Mescidi Aksa’nın karşı karşıya olduğu tehlikeye karşı geçen Ekim ayında başlatılan Kudüs İntifadası’nda şimdiye kadar çoğu asker ve polis olmak üzere 32 Siyonist hayatını kaybederken 300’den fazla Siyonist’in de yaralandığı belirtildi.  

Görüntülenme: 1943 Tarih: 19 Şubat 2016 08:06
Siyonist Rejim: Kudüs İntifadası’nda Şimdiye Kadar 32 İsrailli Öldü

İşgal rejimindeki Kırmızı Davut Yıldızı tarafından yayınlanan rapora göre, yaralılar arasında 28 kişinin durumu ağır ve kritik iken, 9’unun durumu orta derecede.

İşgal ordusuyla işgal istihbaratı intifadayı durdurma ve eylemlere mani olma noktasında başarısız kaldıklarını itiraf ederken, işgal hükümeti de bugün (19 Şubat Cuma) yaptığı açıklamada eylemleri engelleyemediklerini itiraf etti.

Siyonist işgal rejiminin Mescidi Aksa’yı zaman ve mekân olarak ikiye bölme planlarına, asker ve yerleşimcilerin hahamların öncülüğünde Mescidi Aksa’yı basmalarına, burayı kirletmelerine, ayin yapmalarına, cami cemaatine saldırmalarına karşı intifada başlatan Filistinli gençler işgal güçleri ile Yahudi yerleşimcilere karşı bıçaklı ve araçlı eylemlerde bulunarak işgalcinin kirli planlarını durdurmaya çalışıyor. İntifada sürecinde onlarca Filistinli genç şehit olurken, yüzlercesi de yaralandı veya tutuklandı.

Yorumlar