Urabi: “İntifadanın Sürdürülmesi Filistin Yönetimi'nin İradesiyle Çatışıyor”

Gazeteci Sari Urabi, Ekim 2015'te başlayan Kudüs İntifadası'nın devam ettiğini belirterek, bu intifadanın önceki intifadalardan farklı olduğuna dikkat çekti. Urabi, birinci intifadada Filistin Yönetimi'nin olmadığını, ikincisinde ise bu yönetimin bulunduğunu ancak intifadaya karşı şimdiki tutumu sergilemediğini söyledi.  

Görüntülenme: 996 Tarih: 20 Şubat 2016 13:05
Urabi: “İntifadanın Sürdürülmesi Filistin Yönetimi'nin İradesiyle Çatışıyor”

Urabi, şimdiki Filistin Yönetimi'yle Fetih hareketinin intifadayla ilgilenmediklerini ve intifadayı sahiplenmediklerini, mücadeleye iştirak etmediklerini ve intifadayı ileriye taşıma gibi bir dertlerinin olmadığını savundu.

Filistin Enformasyon Merkezi'ne özel demeç veren Urabi, otoriteyi ve bir çok imkanı elinde bulunduran bir yönetimin bulunması ve bu yönetimin Filistin halkını temsiliyet noktasında meşru taraf görülmesi nedeniyle intifadanın gelişmesi, ilerletilmesi, bütün kesimlere ve bölgelere yayılmasının bu yönetimin halkın önünü açmasına bağlı olduğunu ifade etti.

İntifadayı geliştirme ve her tarafa yaymayla ilgili düşünce, teori ve projelerin olduğuna dikkat çeken Urabi, asıl sorunun Fetih ve Filistin Yönetimi'nin bu konuda irade göstermemeleri, gereken ortamı hazırlamaya katkı sunmamaları ve devrimci ruhu desteklememelerinde olduğunu hatırlattı.

Yorumlar