El-Gig Ailesi: "El-Gig Konusunda İşgalciyle Bir Anlaşmaya Varılmadı"

89 gündür açlık eylemini sürdüren ve sağlık durumu kritik bir aşamaya gelen esir gazeteci Muhammed El-Gig’in ailesi, işgal rejimi basınında El-Gig’in önce hastaneye kaldırılması, ardından da Mayıs ayında serbest bırakılması konusunda bir anlaşmaya varıldığı yönünde çıkan haberlerin doğru olmadığını belirtti.  

Görüntülenme: 792 Tarih: 20 Şubat 2016 16:45
El-Gig Ailesi:

Muhammed El-Gig’in kardeşi Hemmam El-Gig Filistin Enformasyon Merkezi’ne yaptığı özel açıklamada, işgal rejiminin basın-yayın yoluyla yaymaya çalıştığı bu haberlerin yalan olduğunu, gerçeği yansıtmadığını, işgal rejiminin bu tür yalan haberlerle gazeteciye verilen toplumsal desteği kırmak istediğini söyledi.

Hemmam El-Gig yaptığı açıklamada, kardeşi Muhammed’e yönelik ailesi olarak tutumlarının açık olduğunu, özgür veya şehit olarak çıkmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Hemmam  El-Gig, Muhammed’in onurunu koruyacak, acilen çıkmasını sağlayacak bir anlaşma olmadan uzlaşının olamayacağını ifade etti.

Siyonist işgal rejimi Kanal-10 televizyonu verdiği haberde, El-Gig’in Makasıd Hastanesi'ne nakledilmesi, buradan tedavi gördükten sonra da 21 Mayıs'ta serbest bırakılması ve cezasının bir daha yenilenmemesi konusunda anlaşmaya varıldığını duyurdu.

Başka Siyonist kaynaklar da El-Gig konusunda 24 saat içinde anlaşmaya varılacağını duyururken, kaynakların ayrıntılı bilgi vermemeleri dikkat çekti. 

Yorumlar