Siyonist Walla Haber Sitesi'nden Hamas Hücresi İddiası

İşgal rejiminden yayın yapan Walla haber sitesi, işgal güçlerinin İslami Direniş Hareketi (Hamas) üyelerinden oluşan ve işgal rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu'ya suikast dâhil bir dizi eylem planlayan bir hücreyi ortaya çıkardığını öne sürdü.  

Görüntülenme: 896 Tarih: 22 Şubat 2016 00:12
Siyonist Walla Haber Sitesi'nden Hamas Hücresi İddiası

Sitede yer alan haberde, işgal rejimi savcılığının altı kişiden oluşan hücre üyelerinden ikisi hakkındaki iddianamesinin tehlikeli suçlar içerdiği öne sürülerek, Nablus'a bağlı Yasuf köyü doğumlu olan ve yıllardır Kudüs'e bağlı Ebu Diys beldesinde yaşayan 25 yaşındaki Ahmed Azzam'ın hücrenin sorumlusu olduğu iddia edildi.

Ahmed Azzam'ın hücrenin altyapısını oluşturmada ileri aşamalara ulaştığını, emirleri ve finansmanı Gazze'den aldığını belirten Walla haber sitesi, otomobiller hakkındaki bilgisi nedeniyle "tamirci" adı verilen 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Hazım Sanduka'nın Ahmed Azzam tarafından hücreye kazandırıldığını ve Netanyahu'ya suikast fikrinin Sanduka'ya ait olduğunu yazdı.

aberde, Sanduka'nın Kudüs'ün Eski Belde semti sakinlerinden olduğu ve Ebu Diys Üniversitesi'nde Arap dili ve edebiyatı okuduğu ifade edilerek, Kudüs'te Siyonist yetkililerin sıkça gittikleri sinagoglara bombalı saldırı için Sanduka'nın patlayıcı yapımında kullanılacak kimyasal maddeleri satın almaya başladığı ileri sürüldü.

Haberde ayrıca, Ahmed Azzam'ın Gazze'den Ebu Ömer isimli biriyle görüştüğü ve Ebu Ömer'in kendisine bomba yapımını anlatan bir dosya gönderdiği öne sürüldü.

fiem

Yorumlar